O limite, a maioría das
veces traballamos no limite,non por que encontremos ningún pracer
especial manexándonos nas viñas con esa presión e simplemente por
un conflito de intereses.Por un lado e ca entrada na Primavera, o
chan quere humidade, herbas, flores, bechos ,microorganismos protección
fronte os raios solares ,estrutura ,humus ....pola outra banda as
cepas ,neste momento xa queren luz .temperatura, pouca
humidade,ventilación ,mimos. E volvemos o chan que necesita todo o
que antes necesitaba mais algo mais de tempo por que as choivas este
ano non viñeron ate Abril ,e o desenrolo microbiano esta totalmente
ralentizado. Pero miramos cara as cepas que xa están agromando e que
queren ver a luz, que non desexan competencia algunha, que non queren
sentir xa as noites frías .Pero o chan necesita que a cuberta
vexetal creza e xenere os nutrientes suficientes para garantir a vida
e a fertilidade do solo ano tras ano século tras século .A que dar
prioridade, as cepas ,o chan , por suposto o chan el a contentar as
cepas.
Diferentes tipos de solo ,de
orientación , Val de San Vicente ,Val de San Amaro ,oito castes brancas
mais de dez tintas ,seca,presas,frio. Moitas variables e unha
filosofía de traballo, nos próximos días iremos vendo como
interpretar os sinais que nos mostran as viñas,para conquerir que o
noso chan siga cheo de vida, e as nosas uvas unha vez engarrafadas e
ca sabiduría que da o paso do tempo ,falen de Firvidelas da Canda
do Fexaco de Campo Redondo...... como non de Masanobu Fukuoka.
Imos ver o traballo no Fexaco Val de San Amaro.
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QUE BO DIA ESTA ¿OU QUE? |
El limite ,una gran parte de nuestro
trabajo se desarrolla en el limite,no porque encontremos ningún
placer especial manejándonos en las viñas con esa presión es
simplemente por un conflicto de intereses entre las cepas y el suelo
que las sustenta.Por un lado y con la entrada en la Primavera el
suelo reclama humedad ,hierbas ,flores,bichos,microorganismos, protección frente a los rayos solares, estructura, humus .....por
la otra banda las cepas en este momento ya quieren luz ,temperatura,
poca humedad, ventilación, mimos.Y volvemos al suelo que necesita
todo lo que antes necesitaba reforzado con un poco mas de tiempo por
que las lluvias este año no vinieron asta Abril, y el desarrollo
microbiano esta totalmente ralentizado .Pero miramos hacia las cepas
que ya están brotando y quieren ver la luz, que no desean
competencia alguna que no quieren sentir noches frías .Pero el
suelo necesita que la cubierta vegetal crezca y genere los nutrientes
suficientes para garantizar la vida y fertilidad del “terroir”año
tras año siglo tras siglo. A que dar prioridad, a las cepas ,al
suelo, por supuesto al suelo el contentara a las cepas.
Diferentes tipos de suelo, de
orientación, Valle de San Vicente ,Valle de San Amaro ocho
variedades autóctonas blancas mas de diez tintas, sequía, prisas,
frío. Muchas variables y una filosofía de trabajo,en los próximos
días iremos viendo como interpretar las señales que nos muestran
las viñas para conseguir que nuestro suelo siga lleno de vida, y
nuestras uvas una vez elaboradas y con la sabiduría que da el paso
del tiempo,hablen de Firvidelas, de la Canda del Fexaco de Campo
Redondo.....como no de Masanobu Fukuoka.
Vamos a ver el trabajo en el FexacoVal de San Amaro
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FEXACO dende arriba |
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FEXACO dende abaixo |
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LADO |
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LIMITE |
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MAIS BICHERIA |
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LIMITE |
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LUZ |
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LUZ |
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