domingo, 20 de mayo de 2012





Dende que comecei a traballar nas miñas viñas ala polo ano 2001, xa de aquela, funme dando conta  de  que o cultivo da vide, e canto mais afondaba  en ela mais se reafirmaba esa sospeita, afastabase mais do que para min era o traballo na terra e coa terra,e dende logo nada tiña ver ca idea orixinal da antiga agricultura onde o home era mais insignificante parte da Natureza e con esa insignificancia o equilibrio era suficiente  sustento para  todo ser vivo.A falla de Biodiversidade nas viñas e patente e manifesta ,os monocutivos coma  a vide son un claro exemplo desta perdida de especies  vexetais,animais , microorganismos , extructura ….vida.
Na Viticultura Natural buscamos que os espazos que ocupan as viñas no sexan lugares vetados para o resto de especies (plantas ,insectos..),a nosa misión  e dende logo ter vendimas que nos permitan vivir do noso traballo, pero non por iso temos dereito a afastar desas terras os insectos, plantas e animais que por dereito eli  están .Se nos queremos vinificar uvas que reflictan os lugares onde se criaron; o seu terroir, os cheiros do seu espazo o frescor das súas noites ,o calor das súas tardes no verán, debemos protexer e potenciar a interacción entre as videiras e resto de plantas autóctonas , debemos ter e potenciar a creación de redes microrrizicas, pero para iso, necesitamos Biodiversidade nas nosas viñas, para iso nos, os viticultores temos que ser unha insignificancia dentro da Natureza.



Bechiño nunha folla de Lado


Desde que comencé a trabajar en mis viñas allá por el año 2001, ya de aquella, me fui dando   cuenta  de que el cultivo de la vid, y cuanto mas profundizaba en ella mas se reafirmaba esa sospecha, se alejaba mas de lo que para mi era el trabajo en la tierra y con la tierra y desde luego nada tenia que ver con la idea original de la antigua agricultura donde el hombre era la mas insignificante parte de la Naturaleza, y con esa insignificancia, el equilibrio era suficiente sustento para todo ser vivo.La falta de Biodiverdidad en las viñas es patente y manifiesta ,los monocultivos como el de la vid son un claro ejemplo  de esta perdida de especies vegetales,animales ,microorganismos ,estructura..vida.
 En la Viticultura Natural  buscamos que los espacios que ocupan las viñas no sean lugares vetados para el resto de especies(plantas,insectos),nuestra misión es desde luego  tener vendimias que nos permitan vivir de nuestro trabajo , pero no por eso tenemos derecho a alejar de esas tierras a los insectos ,plantas y animales que por derecho están allí.Si nosotros queremos vinificar uvas que reflejen los lugares donde se criaron ; su terroir,los olores de su espacio, el frescor de las noches y el calor de las tardes de verano ,debemos proteger y potenciar la interacción entre las vides y el resto de plantas autóctonas ,debemos tener y potenciar la creación de redes microrrizicas,pero para que eso ocurra ,necesitamos Biodiversidad en nuestras viñas ,para que eso ocurra,nosotros los viticultores  tenemos que ser una insignificancia dentro de la Naturaleza

Imos utilizar as distintas imaxes para ir vendo vexetación nas marxes das viñas ou nas propias viñas e aproveitando podemos ver o estado de desenrolo das distintas castes de videiras.Caiño da Terra e Margaritas Amarelas ,Campo Redondo
Caiño da Terra as suas costas Flores e Tinta Amarela
Amorodo (Fresa Silvestre )detras Verdello.A Costiña Firvidelas
Frores do monte  nos bancais da Costiña, Firvidelas.
Falsa Menta e Frores ,cepas de Albilla e Silveiriña.
Talud na Costiña entre cepas de Lado.
Cepas de Lado na Costiña nesta imaxe podemos ver o último traballo que se fixo no chan, despois de ter iniciada a descomposición da cuberta vexetal paouse un gancho de tres dentes a pouca profundidade.
Frores do monte e Treixadura, fixádevos na diferencia de desenrolo con respecto as outras variedades
Godello, Firvidelas.
Charrúa(Chicharra)
O Cotiño Firvidelas
Roseiras, estan plantamolas Maria e mais eu
Estralotes nos socalcos de cepa nova en Firvidelas
                                               

1 comentario:

  1. Enhorabuena por el Blog, me gusta mucho leer lo que comentas y te agradezco el esfuerzo por contarnos como mimas tus viñedos.
    Por cierto, ¿has empezado ya con los tratamientos?

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