A Milenrrama ten un lugar primordial no noso
esquema de traballo con extractos vexetais.Dende fai 5 anos, pouco a pouco fomos reducindo a
utilización de xofre de carácter mineral nas viñas, ate estas ultimas 2
campañas onde a cantidade de xofre
utilizado foi cero. Compoñentes con xofre extraídos do Allo e a Milenrrama. Na
primeira parte da campaña ate a floración
xofre extraído do Allo , nas
seguintes aplicacións sempre xofre da
Milenrrama. Nos pasados anos 2011 e 2012 de grande seca en Galicia
experimentamos ca Milenrrama a súa capacidade para limitar o estres nas
viñas.Os resultados foron moi bos, sobor de todo combinándoa ca Ortiga e a
Consolda. Para os períodos de grande seca a utilización das plantas e en
tisanas frías de 24 h e con grande volume de auga para pulverizar na viña.
LABREGO CUALIFICADO
La Milenrama tiene un
lugar primordial en nuestro esquema de trabajo con extractos
vegetales. Desde hace 5 años , poco a poco fuimos reduciendo la
utilización de azufre de carácter mineral en las viñas, hasta estas dos
últimas campañas donde la cantidad de azufre utilizado fue cero.
Componentes con azufre extraídos del Ajo y Milenrama. En la primera
parte de la campaña hasta la floración azufre extraído del Ajo , en las
siguientes aplicaciones siempre azufre de la Milenrama. En los pasados
años 2011y 2012 de gran sequia en Galicia, experimentamos con la
Milenrama su capacidad para limitar el estrés en las viñas. Los
resultados fueron muy buenos, sobre todo combinándola con la Ortiga y la
Consolda. Para los periodos de gran sequia la utilización de las
plantas es en tisanas frías de 24 h y con gran volumen de agua a
pulverizar en la viña.
“Milenrrama”(Achillea millefolium) has a primordial place in our working scheme with vegetal extractions. 5 years ago, we begin a slowly reduction of the use of mineral sulphur in the vineyards, until the last two campaigns, in which the dose of sulphur was cero.
Components with sulphur extracted from “Allo( Garlic)” and “Milenrrama”(Achillea Millefolium). During the first part of the campaign until the flowering the sulfur is extracted from the “Allo”, and in the following applications is always from “Milenrrama”. In 2011 and 2012 with a great drought in Galicia, we experimented with “Millenrrama” its capacity to reduce or limit the stress in the vineyards. The results were really good, specially combined with Nettle and “Consolda”. During the big drought periods, the use of the plants consists in cold tisanes of 24 hours with a big volume of water to spray it over the vineyard.
Despois de casque un mes , rematou a floración
en tódalas castes que temos nas viñas. As mais rezagadas, o
Lado nas brancas e a Tinta Amarela nas tintas.
After almost one month, the flowering has finished in
all ourvarieties. The lagged ones were the “Lado” within the white grapes, and
the “TintaAmarela” within the black ones.
TINTA AMARELA |
Seguimos co traballo que iniciamos no mes de
Marzo, facer os pes das cepas . Nestas semanas imos estar en Firvidelas , seguro que no lo a de agradecer.
Since March we are still working digging the base of
the strains. During the next weeks we’ll be at “Firvidelas”, I’m sure she will
appreciate it.
Para recoller a Milenrrama subimos a zoas de
media montaña xa que esta planta dáse mellor en esas zoas.Dende eiqui podemos
ver a unión visual dos dous Vales da Arnoia, San Amaro e San Vicente.
To collect the “Milenrrama” we go up to mid mountain
zones, as this plant grows better at this places. From here we ca see the
visual junction of the two Aranoia´s valleys, “San Amaro” and “San Vicente”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario