O mellor desta vendima e sen dubida, o pouco
que durou. As choivas , a pronta chegada
do Outono, puxeron fin a unha colleita 2014 certamente complexa e carregada de incógnitas.
Vendima apurada o máximo ,sen pizca de disfrute,nin tempo para percibir nin decidir,
o que teña que ser será, nin fotos quitei. Pero o mellor , quen sabe, a
Natureza e sabia i eu dende a miña ignorancia non son quen de interpretar un
ano dan duro coma iste , pero as uvas que saen de Firvidelas, O Fexaco, Campo
Redondo , A Canda, O Curro, Os Casas, si
, quen sabe , e o mellor cando se engarrafe Issué 2014 e Mai 2014 xa se poida ulir
o suave verán de ese ano , e o mellor cando xa abramos unha desas garrafas
poderemos ver, ulir e saborear, as treboadas, as mañás frías, a loita contra o
Mildeu, O Black Rot a pouquiña luz , o ano 2014 nun grolo de viño, Terroire.
A parte alegre desta vendima, sen dúbida, a chegada de Adolfo dende o CIFP A GRANXA onde está a cursar estudos de
Vitivinicultura para facer as súas practicas comigo , estará pois aguantándome
ate mediados de Novembro..
Os viños están a fermentar a bo ritmo, sen
incidencias.
Deixamos as pipotas e depósitos e voltamos sen
case descanso as viñas. Temos que aproveitar que as choivas fixeran acto de presenza
tan cedo. Pasamos xa os ganchos en todas as viñas, para favorecer o
desenvolvemento microbiano e a xerminación de sementes no chan, mentres eu
empurraba polo motocultor Adolfo aplica no chan maceracións de Consolda e
Ortiga.
Desenraizamos
as cepas que reenxertamos en Abril, menuda enxerta , non fallou case ningún,
e o desenrolo vexetativo foi fantástico , para o ano que ben xa contamos con
maís cepas vellas de Tinta Amarela, Ferrol,
Caíño Bravo e Verdello Antigo.
Lo mejor de esta
vendimia sin duda, fue lo poco que duro. Las lluvias, la rápida llegada del
Otoño, pusieron fin a una cosecha 2014 ciertamente compleja y cargada de incógnitas.
Vendimia apurada al máximo, sin pizca de disfrute, ni tiempo para percibir ni
decidir, lo que tenga que ser será, ni fotos quite. Pero a lo mejor, quien
sabe, la Naturaleza es sabia y yo desde mi ignorancia no soy quien de
interpretar un año tan duro como este, pero las uvas que salen de
Firvidelas, O Fexaco , Campo Redondo, A Canda, O Curro, Os Casas, si quien sabe, y
a lo mejor, cuando embotelle el Issué 2014 y Mai 2014 ya se pueda oler el suave
verano de ese año , y a lo mejor cuando ya abramos una de esas botellas,
podremos ver, oler y saborear, las tormentas, las mañanas frías, la lucha
contra el Mildiu , Black Rot , la
poquita luz, el año 2014 en un trago de vino Terroire (terroir).
La parte alegre
de esta vendimia , sin duda, fue la llegada de Adolfo desde el CIFP A GRANXA,
donde esta a cursar estudios de
Vitivinicultura para hacer sus prácticas conmigo, estará pues aguantándome hasta
mediados de Noviembre.
Los vinos están a
fermentar a buen ritmo y sin problemas.
Tinta Amarela, Caíño da Terra, Carabuñeira, Ferrol, Caíño Bravo, Sousón, Brancellao, Castañal, Pedral, Mencia, Tinta Roriz, Alicante..... |
Dejamos las
pipotas y depósitos y volvimos casi sin descanso a las viñas. Tenemos que
aprovechar que las lluvias hicieran acto
de presencia tan pronto. Pasamos los ganchos en todas las viñas para favorecer el desenvolvimiento microbiano
y la germinación de semillas en el suelo, mientras yo empujaba por el
motocultor, Adolfo aplicaba maceraciones
de Consolda y Ortiga.
Desenraizamos las cepas que re injertamos en Abril, buena injerta no fallo casi
ninguno, y su desarrollo vegetativo esta siendo fantástico, para el año ya
contamos con mas cepas viejas de Tinta
Amarela, Ferrol, Caiño Bravo y Verdello
Antigo.
The best part of this
vintage was without any doubt its short duration. The rain and the early
arrival of the Autumn ended the 2014 harvest, which was certainly complex and
full of unknowns. Was a fast vintage, without any enjoyment neither time to
perceive nor decide, it will be what it has to be, not even time for photos.
But maybe, who knows,
the nature is wise and I´m not able to understand with my ignorance a tough
year like this, but the grapes coming from Firvidelas, O Fexaco, Campo Redondo,
A Canda, O Curro, Os Casas, they know, and maybe when Issué and Mai 2014 are
bottled, the sweet smell of that summer could be smelled, and maybe when we
open one of those bottles we´ll be able to see, smell and taste the storms, the
cold mornings, the fight against Mildeu, the Black Rot, the low light…2014 in a
sip of wine, Terroir.
The happy part of this
vintage without doubts, was the arrival of Adolfo from the institute CIFP A
Granxawhere he´s studying viticulture, to make his
practices with me, so he´ll be supporting me till midle of November.
Wines are fermenting
with nice rhythm, no issues.
We left barrels and
tanks, coming back to the vineyard almost without rest. We must take advantage
of the early arrival of the rain. We pass with the hooks all over the
vineyards, to stimulate microbial development and the rooting of seed in the
soil. While I was pushing the agrimotor Adolfo applies over the ground
macerations of Consolda and nettle.
We uproot the strains
we re-grafted last April, and what a grafting, not even a single graft failed,
and the vegetative development was terrific, so for next year we´ll have more
old plants of TintaAmarela, Ferrol, Caíño Bravo e Verdello Antigo.