Estrés, maduración, estamos na recta final esprintando cara
a vendima.Posiblemente esta sexa a
ultima entrada que faga no blog atè
despois da vendima.En 10 ou 15 días ese estrés pasara das cepas o viticultor,
pero non e nada que non coñezamos xa.As
viñas nestes intres están agotando parte das súas reservas xa non temos
crecemento vexetativo e o seu esforzo centrase en completar a maduración.A
falta de auga no solo, temperaturas bastantes altas e un lixeiro vento nas
tardes fai que o sufrimento das viñas sexa alto.Voltamos a palabra clave na
Viticultura Natural, equilibrio. Si durante o transcurso do ano fomos capaces
de respetar o máximo o ciclo vital do solo e das cepas, estes non nos han
fallar. As uvas cas características particulares do ano han ser as mellores
uvas que poden criar as nosas viñas, con elas elaboraremos viños vivos e con alma propia.
E tamén un bo momento para que coñezades as castes brancas e
tintas que dan forma o noso proxecto moitas de elas castes esquecidas,
apartadas ,con un común denominador ,a súa pequena colleita e a súa grande riqueza.
Estrés ,maduración , estamos en la recta final ,esprintando
hacia la vendimia.Posiblemente esta sea la ultima entrada en el blog hasta
después de la vendimia. En 10 o 15 días ese estrés pasara de las cepas al
viticultor, pero no es nada que no conozcamos ya.Las viñas en estes momentos
están agotando parte de sus reservas, ya
no tenemos crecimiento vegetativo y todo su esfuerzo se centra en completar la
maduración.La falta de agua en el suelo, temperaturas bastantes altas y un
ligero viento en las tardes, hace que el
sufrimiento en las viñas sea alto.Volvemos a la palabra clave en la Viticultura
Natural, equilibrio, si durante el transcurso del año fuimos capaces de
respertar al máximo el ciclo vital del suelo
y las cepas, estes no nos van a fallar.Las uvas con las características
particulares del año serán la mejores uvas que pueden criar nuestras viñas, con
ellas elaboraremos vinos vivos y con alma propia.
Es también un buen momento para que conozcáis las variedades
blancas y tintas que dan forma a nuestro proyecto, muchas de ellas variedades olvidadas,
apartadas, con un común denominador,su pequeña cosecha y su gran riqueza.
Lado
Albilla
Verdello
Loureira
Godello
Treixadura
Cambio de color nas follas, textura recia e agostamento da madeira , a vendima esta preto.Lado na Costiña (Firvilelas).
Tinta Amarela
Caiño da Terra
Carabuñeira
Caiño Bravo
Brancellao
Sousón
Ferrol
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