viernes, 14 de septiembre de 2012

CASTES



Estrés, maduración, estamos na recta final esprintando cara a vendima.Posiblemente  esta sexa a ultima  entrada que faga no blog atè despois da vendima.En 10 ou 15 días ese estrés pasara das cepas o viticultor, pero non e nada  que non coñezamos xa.As viñas nestes intres están agotando parte das súas reservas xa non temos crecemento vexetativo e o seu esforzo centrase en completar a maduración.A falta de auga no solo, temperaturas bastantes altas e un lixeiro vento nas tardes fai que o sufrimento das viñas sexa alto.Voltamos a palabra clave na Viticultura Natural, equilibrio. Si durante o transcurso do ano fomos capaces de respetar o máximo o ciclo vital do solo e das cepas, estes non nos han fallar. As uvas cas características particulares do ano han ser as mellores uvas que poden criar as nosas viñas, con elas  elaboraremos  viños vivos e con alma propia.
E tamén un bo momento para que coñezades as castes brancas e tintas que dan forma o noso proxecto moitas de elas castes esquecidas, apartadas ,con un común denominador ,a súa pequena colleita e a súa grande riqueza.


Estrés ,maduración , estamos en la recta final ,esprintando hacia la vendimia.Posiblemente esta sea la ultima entrada en el blog hasta después de la vendimia. En 10 o 15 días ese estrés pasara de las cepas al viticultor, pero no es nada que no conozcamos ya.Las viñas en estes momentos están agotando  parte de sus reservas, ya no tenemos crecimiento vegetativo y todo su esfuerzo se centra en completar la maduración.La falta de agua en el suelo, temperaturas bastantes altas y un ligero viento  en las tardes, hace que el sufrimiento en las viñas sea alto.Volvemos a la palabra clave en la Viticultura Natural, equilibrio, si durante el transcurso del año fuimos capaces de respertar al máximo el ciclo vital del suelo  y las cepas, estes no nos van a fallar.Las uvas con las características particulares del año serán la mejores uvas que pueden criar nuestras viñas, con ellas elaboraremos vinos vivos y con alma propia.
Es también un buen momento para que conozcáis las variedades blancas y tintas que dan forma a nuestro proyectomuchas de ellas variedades olvidadas, apartadas, con un común denominador,su pequeña cosecha y su gran riqueza.

                                                                           Lado

                                                                          Silveiriña

                                                                        Albilla

                                                                       Verdello

                                                                        Loureira

                                                                        Godello

                                                                       Treixadura







 Cambio de color nas follas, textura recia e agostamento da madeira , a vendima esta preto.Lado na Costiña (Firvilelas).

                                                                Tinta Amarela

                                                                 Caiño da  Terra

                                                                      Carabuñeira

                                                                     Caiño Bravo

                                                                     Brancellao

                                                                        Sousón

                                                                         Ferrol


















                                                                   




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