Deixamos atrás Abril, Maio ten pinta de vir
igual de duro no que o traballo na viña se refire, estes primeiros días así o
demostran. Estamos a ter un desenrolo vexetativo absolutamente fantástico, o bo grado de humidade da terra e unhas boas
temperaturas( 20-28º c) están a provocar que os novos brotes medren de xeito
rápido e regular. Xa tivemos que aplicar o primeiro tratamento do ano, como era
de esperar o Black Rot apareceu e fixo
as primeiras infeccións. O traballo estáseme
a acumular xa que moitas das plantas que utilizamos para elaborar os preparados
están no momento en que maís ricas están
en principios activos, Consolda, Ortiga,
Xarxa. E por fin o Issué 2011
está a coller o bo camiño, nesta semana sairán as primeiras botellas a venda,
toca entón etiquetar, o dito, Maio vai
ser moi duro, pero a verdade, as viñas están preciosas, a ver canto me duran.
Dejamos atrás
Abril, Mayo tiene pinta de venir igual de duro en lo que a trabajo en las viñas
se refiere, estes primeros días así lo
atestiguan. Tenemos un desarrollo vegetativo absolutamente fantástico, el buen
grado de humedad de la tierra y unas buenas temperaturas(20-28ºc) están a
provocar que los nuevos brotes crezcan de forma rápida y regular. Ya tuvimos
que aplicar el primer tratamiento del año, como era de esperar el Black Rot
apareció y provoco las primeras infecciones. El trabajo se me está atragantar ya que muchas de las plantas que
utilizamos para elaborar los preparados están en el momento de mayor riqueza en
principios activos, Consuelda, Ortiga, Salvia. Y por fin el ISSUÉ 2011 se decidió a coger el buen camino, en
esta semana saldrán las primeras botellas a la venta, toca pues etiquetar, lo
dicho, Mayo va a ser muy duro, pero la
verdad es que las viñas están preciosas, a ver cuanto me duran.
We left
April behind, and May seems to be tough as well in terms of work at the
vineyard, these first days are confirming it. We are having an absolutely
fantastic vegetative development, as the good humidity of the soil and warm
temperatures (20-28ºC) are causing that the new sprouts are growing in fast and
regular manner. We applied the first
treatment of the season, as Black Rot appeared as expected with some
infections. I’m accumulating workload these days, as many of the plants we use
to elaborate preparations are on its best moment regarding active principles
content, “Consolda”, “Ortiga”, “Xarxa”, and finally Issué 2011 is following the
right path, in fact during this week the first bottles will go to the market,
so its labelling time. As I’ve said, May is going to be tough, but honestly,
the vineyards are really beautiful these days, we’ll see for how long.
|
BLACK ROT |
|
|
|
|
FIRVIDELAS | | | | | | | | | |
|
FEXACO CASTES TINTAS: Ferrol, Carabuñeira, Caiño Bravo, Caiño da Terra e Tinta Amarela |
|
Treixadura Fexaco |
|
CAMPO REDONDO |
|
CONSOLDA |
|
ORTIGAS |
|
EXTRACTOS HIDROALCOHOLICOS |
|
A CANDA: Brancellao, Sousón e Carabuñeira |
|
O CURRO : Castes brancas e tintas |