5 anos maís, polo menos , frase con ton sentenciador ,pero de boa fe, foi o que pronunciou un amigo o final do día despois de estar
durante esa xornada dando unha volta polas miñas viñas vendo como lle estaban sentando
o solo e as cepas un comezo de Outono
húmido e con moi boa temperatura. Quedan aínda moitísimo anos de traballo, espero, pero o que si
xa tiña valorado nestes últimos tempos e que ia necesitar cinco anos maís de
intenso e duro traballo para lograr a ansiada estabilidade de: chans que aínda non lograr ser
minimamente independentes, viñas vellas que se reinxertaron , e que
reinxertaremos o ano que ben, viñas novas que están no duro e lento tramo de afondar e afondar en chans pobres, e como non estabilidade económica, que nos permita ter
tempo para perder o tempo. Pois aquel día meu amigo e maís eu vimos que a entrada do
Outono lle sentou moi ben a chans e
cepas, necesitaban ámbolos dous recuperar forzas antes de chegar o letargo
invernal, verde moito verde, herba , chans moi vivos.
Finalizada a
vendima, seguimos co programa de traballos xa previstos, poñer toxo en aquelas
viñas que o necesitan, poñer tamén restos de monte en aqueles chans que están
en proceso de voltar a vida, desenraizar os enxertos feitos na Primavera, facer
os pes nas viñas que non foron feitos nos meses de Abril e Maio … e hoxe comezar a facer o
augardente, o previsto.
5 años más, por lo menos, frase que con tono
sentenciador , pero de buena fe , fue la que pronuncio un amigo al final del
día y después de estar durante esa jornada dando una vuelta por las viñas,
viendo como le estaban sentando al suelo y cepas un comienzo de Otoño húmedo y
con muy buena temperatura. Quedan aun muchísimos años de trabajo, espero, pero
lo que si ya tenía valorado en los últimos tiempos es que voy a necesitar cinco
años mas de intenso y duro trabajo, para logra la ansiada estabilidad de : suelos que aun no logran ser mínimamente
independientes, viñas viejas que se reinjertaron, y que reinjertaremos el año
que viene, viñas jóvenes que están en el duro y lento tramo de profundizar y
profundizar en suelos pobres, y como no la estabilidad económica que nos
permita tener tiempo para perder el tiempo. Pues aquel día mi amigo y yo vimos
que la entrada del Otoño le sentaron muy bien al suelo y cepas, ambos
necesitaban recuperar fuerzas antes de llegar al letargo invernal, verde mucho
verde ,hierba, suelos muy vivos.
Finalizada la vendimia, seguimos con el
programa de trabajos ya previstos, poner tojo en aquellas viñas que lo
necesitan, poner también restos de monte en aquellos suelos que están en
proceso de volver a la vida, desenraizar los injertos hechos en Primavera,
hacer los pies a las cepas en las viñas que dio tiempo en los meses de Abril y
Mayo… y hoy comenzar a destilar, lo previsto.
Firvidelas, solos moi ben estruturados, e vivos |
Trasladamos todos esos " obreiros" para as viñas reinxertadas do Fexaco |
Unha vez posto o monte, por encima o toxo: nitroxeno, carbono. |
Mais viña vella que pasa a formar parte do proxecto no Fexaco,unha parte, a maís antiga, cepas de Lado de maís de 80 anos van a recuperarse, os socalcos de Palomino e Godello van a reinxertarse, puxemos tamén moito toxo nelas.
Espadeiro, Tinto Serodio, Corbillón boa enxerta no Fexaco o socalco da cima vai tocarlle na proxima Primavera.
Seis meses de vida ten este inxerto de Espadeiro sobre un pé de maís de 90 anos en chan moi granitico nos Vidueiros, Ribeiro, maís ca unha D.O. |