Programa,
programa, programa, de momento imos cumprindo a programación de traballo para os meses
de Decembro e Xaneiro , pero estou vendo que si sequemos con estas temperaturas tan suaves, so
tivemos dous días de xeadas no que vai de inverno, vou ter que adiantar a poda a lo menos 15 días. Os chans a verdade
están magníficos, moita humidade, moitísima herba, esponxosos ,pero para o control de insectos, e
fungos, as xeadas son determinantes, e non temos frío dabondo , o fenómeno este do Neno parece que está
a ter moita influencia no clima deste inverno. Esta mesma evolución que está a
ter o chan a nivel de vida, tamén se nota nos viños da pasada colleita, xa a
día de hoxe están moi bebibles, con evolucións moi frutais, con moi bo mantemento de acidez, largos e directos, pa engarrafar e beber. Pero
esperemos que cambie un pouco o tempo, que enfríe, non polos viños, senón polas plantas, bechos ,microbioloxía, por
todo, todo necesita un orden , así todo vai mellor, hasta nos os labregos
necesitamos de ese orden Natural.
Programa, programa, programa, de momento vamos
cumpliendo la programación del trabajo para los meses de Diciembre y Enero,
pero estoy viendo que si seguimos con estas temperaturas tan suaves, solo tuvimos
dos días de heladas en lo que va de Invierno, voy a tener que adelantar la poda
por lo menos 15 días. Los suelos la verdad están magníficos, mucha humedad, muchísima
hierba, esponjosos , pero para el control de hongos e insectos, las heladas son
determinantes, y no tenemos frio suficiente, el fenómeno de El Niño parece que
esta a tener mucha influencia en el clima de este invierno. Esta misma evolución
que esta a tener el suelo a nivel de vida, también se nota en los vinos de la
pasada cosecha, ya a día de hoy están muy bebibles, con evoluciones muy
frutales, con muy buen mantenimiento de acidez, largos y directos, para
embotellar y beber. Pero esperemos que
cambie un poco el tiempo, que enfríe, no por los vinos, si no por las
plantas , bichos, microbiología, por todo, y todo necesita un orden, así todo
va mejor, hasta nosotros los agricultores necesitamos de ese orden Natural.
|
PODA |
|
So tivemos dúas xeadas no que vai de inverno, no Fexaco todos os socalcos están xa podados, empezamos polas castes de ciclo maís longo xa a finais de Decembro, Caiño Bravo, Tinta Amarela, Ferrol, Lado, e en Xaneiro seguimos ca Silveiriña, Treixadura, Espadeiro, Tinto Serodio,Carabuñeira |
|
Cepas vellas de Treixadura no Fexaco |
|
Castes tintas reenxertadas en cepas moi vellas |
|
Carabuñeira, estes chans están con unha grande vitalidad |
|
Podando nos Casas, e a viña que temos mais lonxe da civilización escondida no medio do monte,so fai 20 anos hectareas o redor estaban en producción, silencio e maís silencio so roto polo canto dos paxaros, e unha viña Zen. |
|
O Curro, todos os socalcos podados e vides baixadas |
|
A estas vellas cepas do Curro que prantou meu avó teño moito que agradecerlles este ano, si as forzas non me fallan dedicareille mais tempo ainda. |
|
Posible becho |
|
O Adolfo viu compartir conmigo este agradable momento, fixemos o preparado Biodinámico 500p |
|
Na Primavera desenterraremos os cornos e aplicaremos o preparado 500 P no solo das viñas. |
|
Fixemos tamén o Caldo sulfocálcico, este ano vai ser fundamental a sua aplicación nas cepas despois da poda, o control de cochinilla, excoriose, oidio, e buscar unha boa cicatrización dos cortes e a súa misión, sen olvidar a boa nutrición que aporta. |