De todas os traballos
que facemos na viña o longo do ano , a poda e un dos que mais me gusta . Nas nosas
viñas sempre podamos en lúa descendente
, asegurarnos que a cepa non chore e fundamental para manter intactas as súas reservas . A poda, e un traballo que require atención ,non podemos ter presa ,temos que ser capaces de analizar ca vista e
o tacto todo o que aconteceu nesa cepa dende a súa primeira agromada ate o
intre de podala. Con esa mesma atención imos ver cousas que ca presa non somos
quen de ver , e que nos indican que nas nosas viñas estamos facendo ben as
cousas.
Imos aproveitar estes
meses para según vaiamos facendo as podas nas distintas viñas ,presentarvos onde disfrutamos co noso traballo o longo do ano.Tamén falaremos de castes esquencidas do Ribeiro e a súa recuperación.
De todos los trabajos que hacemos en la viña a lo largo del año ,la poda es uno de los que mas me gusta. En nuestras viñas siempre podamos en luna descendente ,asegurarnos que la cepa no llore es fundamental para mantener intactas sus reservas. La poda, es un trabajo que requiere atención ,no se puede tener prisa ,tenemos que se capaces de analizar con la vista y el tacto todo lo que aconteció en esa cepa desde su primera brotación asta el momento de la poda. Con esa misma atención vamos a ver cosas que con la prisa no somos capaces de ver ,y que nos indican que en nuestras viñas estamos haciendo bien las cosas.
Vamos a aprovechar estes meses para según vamos haciendo las podas en las distintas viñas ,presentaros donde disfrutamos con nuestro trabajo a lo largo del año.Hablaremos también de variedades olvidadas del Ribeiro y de su recuperación.
Treixadura |
Reenxerta en pes de mais de 50 anos con variedade Silveiriña |
Silveiriña |
Carreiros (senderos) |
Bufff!!! o que vou aprender co teu blog, gracias por mostrarnos o teu traballo.
ResponderEliminarApertas
Antonio Portela