jueves, 28 de diciembre de 2017

Feliz 2018



O 2017 está a esgotar os seus últimos momentos, e aínda que eu prefiro que o tempo pase devagarciño , co relato un tanto catastrófico desde ano vivido pois, que remate xa. Despedimos o ano  da mellor maneira  que sabemos e temos a man , traballando, nestas últimas semanas puxemos o día as ferramentas necesarias para a próxima campaña. Fixemos o augardente para logo elaborar as nosas extraccións hidroalcohólicas de plantas, preparamos moito, moitísimo caldo sulfocálcico, e hoxe mesmo rematei  o arrinque da volta a vida do chán do  vello terroire que vai formar parte do proxecto Chánselus. E maña plantar, replantar, i en canto cambie a lúa a podar.


Certas costumes, traballos, paisaxes, arquitectura, sabiduria, idiomas, enriquecen os pobos, o noso, o galego e estremadamente rico en todos estos aspectos, mais somos un pobo ben pobre, a conexión leva moito tempo rota, e o aparello vai cara abaixo, sen freos e o conductor leva garabata, colonia, e os calcetins e calzoncillos furados.


El 2017 está a exprimir sus últimos momentos, y aunque yo prefiero que el tiempo pase lentamente, con el relato tan catastrófico de este año vivido, pues que finalice ya. Despedimos el año de la mejor manera que sabemos y tenemos a mano, trabajando. En estas últimas semanas pusimos al día las herramientas  necesarias para la próxima campaña. Destilamos para tener el aguardiente necesario para elaborar las extracciones  hidroalcohólicas de plantas, preparamos mucho, muchísimo caldo sulfocálcico, y hoy mismo finalice el arranque de la vuelta a la vida del suelo del viejo terroir, que va  entrar a formar parte del proyecto Chánselus. Y mañana plantar, replantar y en cuanto cambie la luna podar.


O facer viño e so unha escusa para logor poder facer o augardente, disfruto,e moito, os miolos e o osos ajradecenno.

El hacer vino es solo una escusa para luego poder destilar, disfruto, y mucho, la cabeza y los huesos lo agradecen.


Nos Vidueiros, xusto o carón da viña que teño de Caiño Longo e Caiño Redondo, estou alegre de ter consequido estes tres pequenos pero magnificos socalcos de cepa moi, moi vella. Nestes últimos días podamos, movilizamos o chán, e fixemos un acolchado en primeiro lugar con restos de monte (microbioloxia, fauna labrega) e logo puxemos por riba o toxo.

En los Vidueiros, justo al lado de la viña que tengo de Caiño Longo y Caiño Redondo, estoy contento de haber conseguidio estes tres pequeños, pero magnificos socalcos de cepa muy, muy vieja.Estes últimos días podamos, movilizamos el suelo e hicimos un acolchado en primer lugar con restos de monte(microbiologia, fauna agricola)y finalizamos poniendo el tojo.


Viña na parte superior caseque esculpida na rocha mixtura de granito,xeixo (cuarzo ) e xistos.
Viña en su parte superior casi esculpida en la roca, mezcla de granito, cuarzo y esquistos.


Agora esperar a que chegue a primaveira ca súa faceta sanadora, i a reenxertar estes vellos pés.

Ahora esperar a que llegue la primavera con su faceta sanadora ,y a reinjertar estos viejos pies.

Dende o Val de San Amaro mirando cara o rio Arnoia e o Val de San Vicente.

As ensinanzas de Masanobu Fukuoka e mais André, novamente nas viñas.

Las enseñanzas de Masanobu Fukuoka y André, nuevamente en las viñas.


No hay comentarios:

Publicar un comentario