Iste Outono tan
explendido que nos chegou, non nos esta deixando uns días de descanso tra-la
vendima. O verán foi moi duro, demasiado, moita seca
dende o mes de Xuño i constante vento do Norte a acentuar esa seca, o chan na súa parte superficial
perdeu de forma visible moita estrutura i as videiras aínda que han finalizar o ciclo vexetativo
acabaron con moi pouca superficie foliar, polo tanto a acumulación de reservas cara o ano que ben estaba, i
digo ben, estaba moi comprometida. E agora xa non esta comprometida esa acumulación de
reservas no tronco e raíces xa que foi vendimar i escomenzar a chover de
forma preciosa,vaia semanas de choiva, da gusto estar a traballar todo o dia co
chuvasqueiro posto. Polo tanto debemos aproveitar este comezo de Outono para axudar. 1º -que as cepas
tarden en finalizar o seu ciclo e segan traballando todo o que poidan na
procura de boas reservas e 2º que o chan cunha clara
perdida de estrutura inicie
neste húmido e caloroso mes de Outubro un aumento da
actividade biolóxica e microbioloxía
con brotación de plantas de
Outono-Inverno que cubran o solo.En combinación co André, trazamos un plan para aproveitar estas
boas condicións. Nas viñas equilibradas e con chan xa ben
estruturado imos facerlle
caso a o Mestre Masanobu Fukuoka, non facer nada, a choiva e a boa temperatura
xa o fixeron todo. Nas viñas mais fraquiñas , con orientacións Sur, chans moi interesantes pero moi
pobres, proseguir co traballo que iniciamos o ano pasado cos acolchados, pero iste ano, din conseguido o que
outros anos no topara en suficiente cantidade.Toxo picado( Ulex galleii,Toxo
femia).Dende
que hai viñas no que agora se denomina Ribeiro a os chans dos viñedos cando era
necesario aportábaselle Toxo do
monte, Natural ,de moi fácil asimilación polo solo, rico en Nitróxeno, material leñoso e, dos nosos montes, do
pais.
Este Otoño tan esplendido que nos llego, no
nos está dejando ningún día de descanso tras la vendimia. El verano fue muy
duro, demasiado, muchísima sequia desde el mes de Junio y constante viento del
Norte que acentuó la sequedad, el suelo en su parte superficial perdió de forma
clara mucha estructura y las cepas aunque van finalizar el ciclo vegetativo lo
harán con muy poca superficie foliar. Por este motivo la acumulación de
reservas cara el año próximo estaba comprometida, y digo bien, estaba
comprometida, porque ahora ya no está en peligro una buena acumulación de
reservas en tronco y raíces, ya que fue vendimiar y comenzar a llover de forma
maravillosa, que semanas de lluvia, da gusto estar a trabajar todo el día con
el chubasquero puesto. Entonces, no tenemos mas remedio que aprovechar este
buen comienzo de Otoño para. 1º-que las cepas tarden en finalizar su ciclo y
sigan trabajando en procura de buenas reservas 2ºque el suelo con una patente
perdida de estructura, inicie en este húmedo y caluroso mes de Octubre un
aumento de la actividad biológica y microbiológica, con brotación de plantas de
Otoño- Invierno que cubran el suelo. En combinación con André, trazamos un plan
para aprovechar estas buenas condiciones. En las viñas equilibradas y con suelo
bien estructurado, hacerle caso al maestro Masanobu Fukuoka, no hacer nada, la
lluvia y la buena temperatura ya lo hicieron todo. En las viñas mas débiles,
con orientaciones Sur, suelos interesantes pero pobres, seguir con el trabajo
que iniciamos el año pasado con los acolchados, pero este año, por fin, di
conseguido lo que en otros años no encontrara en cantidad suficiente, Tojo
picado(Ulex Galleii, Toxo Femia). Desde que hay viñas en lo que ahora se
denomina Ribeiro, los suelos de estos viñedos cuando era necesario eran
fertilizados con Tojo del monte, Natural, de muy fácil asimilación por el
suelo, rico en Nitrogeno, material leñoso y de nuestros montes, del país.
The arrival
of this terrific Autumn is leaving us without some days of rest after the
harvest. The Summer was really tough, too tough, with a great drought since July
and a constant wind from the North making the drought even worst. The upper
layer of the ground lost in a visible manner, too many structure, and the
strains, even though they are still finishing the vegetative cycle ended with a
poor foliar surface, therefore the reserves accumulation towards the next year
was, and I’m saying right, was too compromised. But now thataccumulation of
reserves along the roots and trunk of the plants is no longer compromised, as
after the harvest, the rain arrived in a really beautiful way, what a raining
weeks! Is nice to be working all day with the raincoat over my shoulders. So we
have to take advantage of the beginning of this Autumn, in first place because
it will help the strains to delay the end of their cycle, keeping them working
as much as possible in the search of good reserves, and in second place, after
lost of structure suffered by the ground, this hot and wet October will help to
increase the biological and microbiological activity, with sprouting of
Autumn-Winter plants that will cover the soil. In collaboration with André we
developed a plan to exploit these good conditions. In those balanced vineyards,
with a good ground structure, we are going to follow the Master Masanobu
Fukuoka, which means do nothing, the rain and the good temperatures already did
all the job. In those weak vineyards, with South orientation and interesting
but poor soils, we’ll continue with the work started last year with the
mulching, but this year I got enough quantity of what I couldn’t get in
previous years, “Toxopicado” (Ulexgalleii).
Since the vineyards are present in what is now call “O Ribeiro”, the ground of
these vineyards was supported when needed with “Toxo do monte”. Is natural,
easy to assimilate by the soil, rich in Nitrogen, woody material, and is from
our forests, from our land.
Fortalecendo
pernas , brazos e cu.
Strengthening
legs, arms and ass.
Despois de facer o acolchado (mulchig),
aportación de Preparados Biodinámicos
500, Maria Thun e maceración de Consolda e estruja (Ortiga).
After the
work on the mulching, adding Biodynamic Preparative 500, Maria Thun and
maceration of “Consolda” and nettle.
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