Estou de volta…. pero nunca marchei . A
chegada no Xan Xoán o pasado mes de
Xuño foi o inicio dun período
extremadamente duro nas viñas. Choivas
cada 8 -9 días temperaturas moi baixas para o que se entendería como Verán, e
se a iso sumamos o grande abandono de viñas que se está a producir no Ribeiro,
a suma ten un fácil resultado, Black Rot
,Mildeu, Botrite…. Afundinme, a planificación deste ano fora moi minuciosa, moi
estudada, na procura non so de unha alta calidade nas uvas, na procura tamén de
un pouco mais de rendemento por cepa, a
viabilidade do proxecto está no
fío da navalla. Pero agora estamos a uns
días da vendima, o que quedou ei está e imos ver a parte positiva, de eiquí ate
o inverno farei pequenas entradas mostrando os traballos até aló, engarrafado
do Issué 2013, vendimas elaboracións na
adega….
Ei van unhas imaxes do estado actual das viñas
Estoy de vuelta… pero nunca marché. La llegada
del San Juan el pasado mes de Junio fue el inicio de un periodo extremadamente
duro en las viñas. Lluvias cada 8-9 días, temperaturas muy bajas para lo que se
entendería como Verano, y si a eso le sumamos el gran abandono de viñas que se está
a producir en el Ribeiro, la suma tiene un fácil resultado , Black Rot, Mildiu,
Botritis…Me hundí, la planificación de
este año fuera minuciosa . muy estudiada
, tratando de buscar no solo una alta calidad en las uvas, si no
también un poco mas de rendimiento por cepa, la viabilidad de proyecto está en
el filo de la navaja. Pero ahora estamos
a unos días de la vendimia, y lo que quedó está esperando su momento, vamos a
ver la parte positiva. Desde aquí hasta el invierno haré pequeñas entradas
mostrando los trabajos hasta allí, embotellado de Issué 2013 ,vendimias,
elaboraciones en la bodega…
Van una imágenes del estado actual de las
viñas.
I’m
back…but I’ve never been gone. The arrival of Saint Juan last July was the
beginning of an extremely tough period in the vineyards. Rain every 8-9 days,
low temperatures for our expectations in Summer, and if apart from that we add
the huge abandoning of vineyards that is going on at Ribeiro, the result of the
sum is easy, Black Rot, Mildiu, Botritis…I fell apart, the planning of this
year was detailed, really studied, willing to find not only a great quality in
the grapes, but also a little bit more yield from the plants, as the viability
of the project is on the edge. But now we are a few days away from the harvest,
and what is left is waiting its moment, let´s see the positive side of this.
Since now till Winter, I´ll update with posts showing the works during this
period, bottling of Issué 2013, harvest, activities in the bodega…
Moito ánimo Bernardo.
ResponderEliminarA verdade e que van dous anos malos na zona, esperemos que agora veñan uns cantos bos que o mereces.