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CAMPO REDONDO unha maña calqueira de poda. |
As horas non me dan, non sei que pasa, pero
non consigo ir o día no tocante a comunicación. Sospeito que esta teima que
teño en que o proxecto saia a diante, ten moito que ver, mais alá do
enriquecedor, e placenteiro que o meu
traballo como labrego é. Levo 16 anos traballando nas viñas, 8 facendo viño, os
mellores Mestres , André, Fukuoka,
Sevio, Paco Rego, Xosé Manuel, Pepe, algúns acertos, moitas
derrotas, moitísimas axudas cómplices,
hostia, e das boas, non se pode dicir que vaia o chou, o que saia. Mais a
viticultura e complexa, caprichosa, cada ano e diferente, cada caste e
diferente, cada chan e moi diferente, cada luz (orientación), e moi, moi
diferente, cada un dos vales da A Arnoia son diferentes, durante o ano vitícola
o meu estado de animo pode ser moi diferente xa entre días , pois todos estes
factores, mais 148 que aínda non
controlo, son os que a día de hoxe xa son capaz de percibir, canto mais
factores percibas, mellores uvas, canto mellor sexan as uvas, mellores viños,
que sinxelo.
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Isto e elejansia |
Poda,
ata, facer pes, cortes de herba , pase de ganchos, reenxertas….. sinto
moito, pero teño que condensar uns bonitos meses de traballo nunha soa entrada
no blog. A día de hoxe , e co ano tan chuvioso que levamos , temos dúas
instantáneas ben diferentes. Nas viñas que se podaron na última Lúa de Decembro
e Xaneiro, brotacións espectaculares, no resto, que colleron os fríos de
Febreiro e Marzo agromadas maís pausadas e menos uniformes. A campaña esta
lanzada, costa abaixo e sen freos, isto non para ate Setembro.
Ferrol, Carabuñeira e Caíño Bravo no Fexaco, van.... rápidas.
Las horas no me
dan, no sé que pasa, pero no consigo ir al día en lo tocante a la comunicación.
Sospecho que esta terquedad que tengo en que este proyecto salga adelante tiene mucho que ver, más allá de lo
enriquecedor y placentero que me resulta mi trabajo como agricultor. Llevo 16
años trabajando en las viñas, 8 haciendo vino, los mejores Maestros, André,
Fukuoka, Sevio, Paco Rego, Xose Manuel, Pepe, algunos aciertos, muchas
derrotas, muchísimas ayudas cómplices, hostia y de las buenas, no se puede
decir que vaya a tientas, a lo que salga. Pero la viticultura es compleja,
caprichosa, cada año es diferente, cada variedad es diferente, cada suelo es muy
diferente, cada luz (orientación)es muy, muy diferente , cada uno de los valles
de A Arnoia son diferentes, durante el año vitícola, mi estado de ánimo puede
ser muy diferente incluso entre días, pues todos estos factores, mas 148 que
aun no controlo, son los que a día de hoy soy capaz de percibir, cuanto más
factores percibas, mejores uvas, cuanto mejor sean las uvas, mejores vinos, que
fácil.
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Cortes de herba e pes feitos na maioria das viñas. Lado no Fexaco |
Poda, ata, hacer
los pies de las cepas, cortes de hierba, pase de ganchos, reinjertas…. Lo
siento , pero tengo que condensar unos
bonitos meses de trabajo , en una sola entrada en el blog. A día de hoy , y con
el año tan lluvioso que llevamos, tenemos dos instantáneas bien diferentes, en
las viñas que se podaron en la última luna de Diciembre y Enero, brotaciones espectaculares,
en el resto, que sufrieron los fríos de Febrero y Marzo, brotación mas pausada
y no tan uniforme. La campaña está lanzada, cuesta abajo y sin frenos, parada
en Septiembre.
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CAIÑO DA TERRA |
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Socalcos na Ladeira de Joán |
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ESPADEIRO nun dos socalcos de Joán. |
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Rá ou sapo, non sei, en Firvidelas, Val de San Vicente, dinlle un bico e insultoume(le di un beso y me insulto). |
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Nos socalcos de Joán, no Fexaco, Val de San Amaro, quedounos un de eles sen enxertar o ano pasado, pois xa esta listo, nel enxertamos maís Espadeiro. |
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Aumentamos viñas no Fexaco e xa reenxertamos dúas de elas, neste caso unha aposta polo Caiño Longo. | |
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Tremendos pés de mais de 80 anos |
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Quen fora peixe |
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Obreiro encargado de despertar os gromos(yemas) |
Ensaios e experiencias, nova plantación de castes tintas en patrón directo baixo a atenta mirada da culebrilla.
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Lado en Firvidelas. |
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Grilos de campeonato, Treixadura en Firvidelas |
Cepas vellas de Lado no Curro, cumprín o meu propósito, fixenlle os pes a todas elas, e a maneira de mostrarlles gratitude despois das magníficas uvas que criaron o pasado 2015.
Magníficos companheiros de fatiga. Ánimo Bernardo agora comença o melhor!!!
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