domingo, 9 de diciembre de 2012

LUME



Lume, e o que necesitamos para que o bagazo libere o alcohol que conten e asi obter o ansiado augardente.Para nos e fundamental  destilar unha boa cantidade de bagazo cada ano, de esto, de ter suficiente augardente,depende todo o noso sistema de protección y micronutrición nas videiras.Con todo o augardente obtido elaboraremos as nosas extraccións hidroalcohólicas , de novo intentamos ser o maís autosuficientes posible  aproveitando os recursos que nos brinda a Natureza( ca axuda do pote).




Fuego, es lo que necesitamos para que el bagazo libere el alcohol que contiene y así obtener el ansiado  aguardiente.Para nosotros es fundamental destilar una buena cantidad de bagazo cada año,  de esto , de tener suficiente aguardiente, depende todo nuestro trabajo de protección y micronutricción en las cepas.Con todo el aguardiente obtenido elaboraremos nuestras extracciones hidroalcohólicas , de nuevo intentamos ser lo mas autosuficientes posible aprovechando los recursos que nos brinda la Naturaleza(con la ayuda del alambique)

Despois de dúas horas escomenzan a sair os vapores "medicinais", momento de colocar a capacete e baixar a intesidade do lume, a comenzar a destilación.

Después de dos horas empiezan a salir los vapores "medicinales", momento de colocar el capacete y bajar la intesidad del fuego, va a comenzar la destilación.

O Fentos (meu pai) exercendo de maestro poteiro, todo ten o seu ritmo propio, tamén unha boa destilación.
O Fentos(mi padre)ejerciendo de maestro poteiro, todo tiene su ritmo propio, también una buena destilación

O ansiado líquido, os vapores xa tornaron a augardente, unhas 2 ou 3 horas e rematara a destilación.

Traballar as viñas e duro pero divertido e enriquecedor, destilar con leña e de noite e máxico, hipnótico.
Trabajar las viñas es duro pero divertido y enriquecedor, destilar con leña y de noche es mágico, hipnótico.

Rematou a destilación, as nosas viñas ofrecéronnos un novo regalo, o bagazo a voltar a elas, o augardente tamén, todo menos unha ola, elaboraremos licores varios, para facer algun detalle.

Finalizó la destilación, nuestras viñas nos ofrecieron un nuevo regalo, el bagazo volverá a ellas, el aguardiente también, todo menos una ola(medida do Ribeiro), elaboraremos licores varios, para hacer algún detalle.


Eiquí comenza todo, a conservación do bagazo e fundamental pra obter un bo augardente.




 

O próximo Sábado 15 de Decembro estaremos no Mercado do Viño na Coruña, elí estaremos para que poidades degustar os nosos viños e si queredes mercalos, si vos apetece esta boa idea, vémonos eli.




Decembro e un mes de transición nas viñas e na adega, a lo menos para min, a poda ten ainda que esperar, e os traballos no chan xa están todos feitos.E unha boa época para, analizar a campaña xa rematada, coller novos folgos, e continuar a nosa profundización na Viticultura Natural, e na Biodinámica.Este mes de Decembro en primeira instancia, para logo seguir en Xaneiro e Febreiro, imos organizar no Sindicato Labrego Galego as 5ª Xornadas de Viticultura Ecolóxica e Biodinámica.Neste ano 2012 tócame a min ser o ponente nestas dúas xornadas, onde espero poder amosar o meu traballo e o de André na Viticultura Natural o longo destes últimos 5 anos.

Programa:

Dia 20    Chans (suelos)
                AutofertilizacIón e cubertas vexetais
                Aboado(abonados)

Dia 21   Extractos Hidroalcohólicos 
               Cobres 
              Tratamentos, Micronutrición
               
Temos 20 prazas limitadas o orde de inscripción, para apuntarse mandar un correo cos datos e contacto a bernardoestevezvillar@yahoo.es.

1 comentario:

  1. Ola Bernardo:

    Ando preparando un calendario en galego para o meu blog e quedei namorada das túas fotos, queríache pedir permiso para coller algunha para o calendario deste ano, poñendo o teu nome e o do teu blogue. Este é o meu: http://xanostesaqui.blogspot.com.es/

    Un saúdo e parabéns polo teu traballo. Nuria N.

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